Kinesiotaping


Wat is Kinesiotaping eigenlijk?

Het verschil tussen de gewone sporttape en de kinesiotape ligt in het feit dat de kinesiotape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, wat leidt tot drukverhoging. De kinesiotape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de kinesiotape de huid een stukje optilt.

Functies van de kinesiotape:

-pijndemping

-geeft steun aan spieren en gewrichten

-verwijdert oedeem

-corrigeert gewrichten

Voordeel van deze methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt het herstel 24 uur per dag plaats, in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak kan er zelfs door getraind worden. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypo allergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kan je kinesiotape toepassen?

De tape methode is heel effectief bij overbelasting, zoals achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm, enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met kinesiotape. Deze vorm van tapen kan op verschillende manieren in de sportverzorging worden toegepast. De belangrijkste effecten zijn pijndemping, drukvermindering en verbetering van bloed- en lymfecirculatie. Kinesiotape kan goed gecombineerd worden met manuele lymfedrainage voor een beter resultaat.

Het is goed toepasbaar bij o.a.:

-verstuiking, kneuzing

-lokale vochtophoging, zwelling

-spier- en peesletsel

-menstruatiepijnen

-hooikoorts

-littekenbehandeling