Over Elkanderz

Uw vertrouwde masseur sinds 2000
 
 

Elkan Zandvliet(1966) is een zelfstandig ondernemer, die na diverse beroepen te hebben uitgeoefend, in 1999 de massagewereld is ingestapt.

Waarom het massage vak?

Ik heb ooit als pijpfitter 2 tennisarmen tegelijk gehad en een fysiotherapeut heeft dat in een stuk of 6 behandelingen kunnen wegwerken, waar ik echt van stond te kijken. Daarna heb een jaar of wat met de gedachten gelopen, dat als ik ooit iets anders wil gaan doen het in die richting zou moeten zijn. Want wat is er nou fijner om iemand van zijn “probleem” af te kunnen helpen.

En zo geschiedde.

Na de opleiding tot sportmasseur in 2000 heeft het massagevirus en de interesse voor de mens helemaal toegeslagen. Voorts volgden er opleidingen en cursussen en workshops als, stoelmassage, diverse andere massagevormen, vertrouwenspersoon, haptonomie, haptologie, beweegkuurinstructeur, werkplekonderzoek, kinesiotaping, sportzorgmasseur, EHBSO, reanimatie, enz.

Mijn drijfveer is mensen weer met een lach en een tevreden gevoel de behandelruimte te laten verlaten. Een voordeel hierbij is dat ik bijna iedere sport leuk vind om te doen en er naar te kijken. Ik heb tot m’n 24e gevoetbald op redelijk niveau, heel m’n leven getennist, maar hardlopen, sportfietsen, spinning, schaatsen en wandelen doe ik ook graag.

Hierdoor krijg je ook een beter voorstellingsvermogen hoe een lijf bij welke beweging dan ook reageert. Dit betreft niet alleen de sporters maar ook het beweegpatroon van iedereen.

Vaak zijn de behandelingen die ik geef op mijn gevoel gebaseerd “de eigenwijze”, wat een mengeling van diverse massagevormen kan inhouden, maar die wel het beste bij de klant werkt.

De stoelmassages bij bedrijven vormen de hoofdactiviteit en al de andere activiteiten worden daar omheen gepland, maar wel zo dat het m’n eigen gezondheid niet schaadt.

 

In de 24-uurs maatschappij waarin wij nu leven, bouwt men veel spanning op, waardoor er lichamelijke klachten ontstaan, d.m.v. hoge werkdruk, veel en lang computergebruik, onjuiste werkhoudingen, hoog verwachtingspatroon van anderen, stress enz, enz.

Mensen nemen of krijgen daardoor steeds minder de tijd te ontspannen en te onthaasten, waardoor spanningsklachten niet meer vanzelf verdwijnen.

Ook het sporten moet dan nog gauw even tussendoor, waardoor de warming- up en cooling down er vaak bij in schiet, en de blessures doen toenemen met alle gevolgen van dien. (verzuim)

Bij regelmatig onderhoud aan het lichaam, voel je je beter en zelfverzekerder, dat zul je dan ook uitstralen, wat een positieve invloed op anderen om je heen geeft.

 

Elkan is aangesloten bij diverse beroeps- belangenverenigingen en brancheorganisaties.

- Stoelmassage, TouchPro Europe en de beroepsvereniging voor stoelmasseurs.

-Vertrouwenspersoon, LVVV (landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen)

-(Sport) massage, BMS (Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche)

-Haptologie, NIH Nederlands instituut Haptologie)

-Sportzorgmasseur, SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg)769548-1798-20190222

NGS (nederlands genootschap sportmassage)

-Algemeen, NIBIG (Nederlands Instituut voor Belangen-behartiging Integrale Gezondheidszorg) 529976

Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) 529976.